Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες των θεμάτων προς συζήτηση στο forum μας

Στα περισσότερα αγοράκια γεννιούνται με νεογνική/φυσιολογική φίμωση και δεν υπάρχει καμία βιασύνη να αποκαλυφθεί η βάλανος.

Το δερματάκι, αν θέλετε, στο μπάνιο μπορείτε να το τραβάτε προς τα πίσω έως εκεί που τεντώνει ελαφρώς, καθαρά για λόγους υγιεινής και όχι για να «ανοίξει σιγά σιγά».

Αντιθέτως αν σε αυτή τη διαδικασία ασκηθεί βία ή τραυματισθεί τότε ξεκινούν τα προβλήματα.

Εκτίμηση από Παιδοχειρουργό δεν απαιτείται πριν από την ηλικία των 3 ετών.

Ονομάζονται βαλανοποσθικές συμφήσεις, το έχουν τα περισσότερα αγόρια και λύονται από μόνες τους σιγά σιγά καθώς «πεθαίνουν» τα κύτταρα που συγκρατούν την ακροποσθία (το πετσάκι).

Μπορεί το παιδί να φτάσει μέχρι και την ηλικία των 6 ετών για να λυθούν πλήρως. Υπομονή.

Για τη φροντίδα ισχύει ότι και για όλα τα αγόρια.

Έλξη στο μπάνιο ως «εκεί που πάει» χωρίς βία για λόγους υγειηνής.

Ονομάζεται υδροκήλη και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι όρχεις δεν παθαίνουν τίποτα και το παιδί δεν πονάει. Σε ποσοστό 90% αποκαθίσταται μόνη της. Αν επιμείνει έως και την ηλικία των 2 ετών θα πρέπει, σε στιγμή που να βολευει τον οικογενειακό προγραμματισμό, να αποκατασταθεί χειρουργικά. Αυτό περιλαμβάνει νοσηλεία λίγων ωρών.

Οι περισσότερες αποκαθίστανται μόνες του έως την ηλικία των 4-6 ετών. Εαν το χάσμα κάτω από το «φουσκωματάκι» (προσοχή: όχι το φουσκωματάκι το ίδιο) είναι άνω του 1.5 εκ., οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά και δεν έχει νόημα να περιμένει κανείς έως το απότερο όριο των 6 ετών καθώς η «προβοσκίδα» που κρέμεται από τον ομφαλό κάνει το παιδί να αισθανεται άβολα έναντι των συνομηλίκων του. Η χειρουργική αποκατάσταση περιλαμβάνει νοσηλεία λίγων ωρών.

Το παιδί σας κατά πάσα πιθανότητα έχει βουβωνοκήλη και το φουσκωματάκι είναι κάποιο από τα σπλάχνα που προβάλει. Όσο πιο μικρό το παιδάκι τόσο πιο επείγουσα είναι η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα. Ο κίνδυνος που εγκυμωνείται είναι να «σφηνώσει» στο χάσμα αυτό κάποιο σπλάχνο (συνήθως έντερο) και να τραυματισθεί. Το συντομότερο δυνατόν λοιπόν θα πρέπει να αποκατασταθεί χειρουργηκά. Η αποκατάσταση περιλαμβάνει νοσηλεία λίγων ωρών.

Η παιδο-αναισθησία όταν χορηγήται από ειδικό παιδο-αναισθησιολόγο είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Χειρουργούνται παιδιά με βαριά προβλήματα, νοσηλευόμενα σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή προωρα νεογνά 1000γρ ή και λιγότερο χωρίς πρόβλημα.

Πόσο μάλλον παιδιά κατα τα άλλα υγιή.

Επιπλέον αν το παιδί έχει λάβει αναισθησία στο παρελθόν και θα πρέπει να λάβει ξανά, μη φοβάστε, δεν έχει «προσθετικό αποτέλεσμα».

Συνηθίζω να λέω πως στατιστικά είναι πολύ πιο επικύνδινο να πάτε το παιδί ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο!


essays for sale

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περικλέους 1 & Κηφισίας

gspyridis@surgery4kids.gr

Surgery4kids